Orientalsk paksoisalat med skalotteløg, andebryst og lun yoghurtdressing



Tilberedningstid:
 25 min.
 
 
Ingredienser:
 
Ingredienser andebryst:
 
6 andebryster
lidt nøddeolie

50 g
honning
½ dl
ingefærsirup
25 g
Kikkoman (japansk sojasauce)
50 g
skalotteløg
Salt og peber

Ingredienser salat:

1
paksoi
4
forårsløg
12
shiitake-svampe
40 g
mandelflager
½ dl
nøddeolie
5 g
friske korianderblade
 

Tilberedning

Arbejdsfremgang andebryst:
Pil skalotteløgene og skær dem i halve. Hak skalotteløgene (brug ikke løgets krone, da denne er en smule bitter). Fjern hinderne fra andebrystfileterne og skær snit på tværs i skindet. Drys fileterne med salt og peber og brun dem på panden i en smule olie. Steg dem ved lav varme til de er smukt farvet.
Steg derefter filterne kort på den anden side. Fjern kødet fra panden og køl stegefedtet af med honning, Kikkoman, skalotteløg og ingefærsirup. Lad saucen koge ind til den karamelliserer. Læg andebrysterne i et ovnfast fad og hæld saucen over fileterne.
Steg andebrysterne i oven ved 80 grader i 12 minutter. Lad derefter kødet hvile ved 50 grader.
 

Præparatet

Arbejdsfremgang salat:

Vask paksoien og fjern de store blade. Riv de små blade i mindre stykker og skær stilkene i tynde strimler på langs. Fjern stilkene fra shiitake-svampene. Snit svampehovederne i strimler og steg dem kort i lidt nøddeolie.
Fjern dem fra panden og opbevar dem varmt. Pil og halver skalotteløgene og snit dem i små halve ringe. Rist mandelflagerne i oven (evt. på panden) til de er gyldenbrune. Vask forårsløgene og skær dem i lange skrå skiver.
Bland til sidst salaten af paksoistrimlerne, de rå snittede forårsløg, de varme shiitake-svampe, mandelflagerne og de hakkede korianderblade.
Bland en smule dressing i salaten og smag eventuelt til med salt og peber.




Denne opskrift bruger