Tilberedningstid: 25 min.
Ingredienser:
Ingredienser andebryst:
6 andebryster
lidt nøddeolie
50 g honning
½ dl ingefærsirup
25 g Kikkoman (japansk sojasauce)
50 g skalotteløg
Salt og peber
Ingredienser salat:
1 paksoi
4 forårsløg
12 shiitake-svampe
40 g mandelflager
½ dl nøddeolie
5 g friske korianderblade
Tilberedning
Arbejdsfremgang andebryst: Pil skalotteløgene og skær dem i halve. Hak
skalotteløgene (brug ikke løgets krone, da denne er en smule bitter). Fjern hinderne fra
andebrystfileterne og skær snit på tværs i skindet. Drys fileterne med salt og peber og brun dem på
panden i en smule olie. Steg dem ved lav varme til de er smukt farvet. Steg
derefter filterne kort på den anden side. Fjern kødet fra panden og køl
stegefedtet af med honning, Kikkoman, skalotteløg og ingefærsirup. Lad saucen
koge ind til den karamelliserer. Læg andebrysterne i et ovnfast fad og hæld
saucen over fileterne. Steg andebrysterne i oven ved 80 grader i 12 minutter.
Lad derefter kødet hvile ved 50 grader.
Præparatet
Arbejdsfremgang salat: Vask paksoien og fjern de store blade. Riv de små
blade i mindre stykker og skær stilkene i tynde strimler på langs. Fjern stilkene fra shiitake-svampene.
Snit svampehovederne i strimler og steg dem kort i lidt nøddeolie. Fjern dem
fra panden og opbevar dem varmt. Pil og halver skalotteløgene og snit dem i små
halve ringe. Rist mandelflagerne i oven (evt. på panden) til de er gyldenbrune.
Vask forårsløgene og skær dem i lange skrå skiver. Bland til sidst salaten af
paksoistrimlerne, de rå snittede forårsløg, de varme shiitake-svampe, mandelflagerne
og de hakkede korianderblade. Bland en smule dressing i salaten og smag
eventuelt til med salt og peber.
|