Tomat salat med skalotteløg og mozzarella



Tilberedningstid:
15 min (+ marinering i 2 timer)
 
 
Ingredienser:
 
Pasta salat:

2 tomater
125 g
mozzarella
1
skalotteløg
1
fed hvidløg
8
basilikum blade
½ dl
olivenolie, ekstra jomfru
2 spsk.
balsamico eddike
Salt og peber

 

Tilberedning

 
Skær mozzarella i skiver og derpå små stykker ved hjælp af en våd kniv og læg det på en tallerken. Krydr med salt og peber og dryp med 1 spsk. olivenolie og balsamico eddike.
Dæk det til med plastfolie og lad det marinere i to timer.
 

Præparatet

 
Forvarm ovnen til 100°C. Pil, halver og hak skalotteløg fint. Halver hvidløget, fjern kernen og hak det fint. Vask og fjern skindet fra tomaterne.
Skær dem i kvarte, fjern frøene og overskydende saft. Læg bagepapir på en plade i ovnen og derpå tomaterne.Krydr med salt og peber, skalotteløg og hvidløg og dryp med 1 spsk. olivenolie.
Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter.

Anret tomater, mozzarella og basilikum blade på en tallerken. Lav en overlapning for at skabe en attraktiv farvesammensætning.




Denne opskrift bruger