ASIATISK WOKRET MED OKSEKØD OG SKALOTTELØG




Tilberedningstid:
 25 min.
4 personer
 
 
Ingredienser:
 
600 g oksekød i tynde strimler
4 skalotteløg (100 g)
4 forårsløg
1⁄2 fed hvidløg
150 g sukker ærter
50 g østers svampe
2 g koriander blade
1⁄2 snack peber
1⁄2 dl olivenolie
Sesamfrø, ristede
Salt og peber
 
Tilberedning:

Pil og halver skalotteløg.
 
Skær dem i tynde skiver på tværs.
 
Halver hvidløget, fjern kernen og hak det fint.
 
Fjern de yderste blade af forårsløget, skær det i små stykker og skyls i lunkent vand.
 
Rens og fjern roden af østers svampene og skær i strimler.
 
Hak koriander bladene groft.
 
Fjern frøene fra snack peberet og snit frugtkødet fint.
 
Rens sukker ærterne og blancher dem let i lidt saltet kogende vand i en gryde.
 
Køl dem herefter af i iskoldt vand.
 
Krydr oksekødet med salt og peber.
 
Varm olivenolie i en wok ved høj varme og brun oksekødet på alle sider.
 
Derefter tilsættes de snittede grøntsager imedens du rører rundt i et par minutter.
 
Endelig tilsættes koriander.
 
Fordel retten på 4 tallerkner og drys med sesamfrø.
 
Serveres med fine nudler og agurke salat.
 
 
Anvendes til:
 
Når du steger i wok er det vigtigt, at processen finder sted så hurtigt som muligt ved meget høj varme.
 
Det vil holde kødet saftigt og grøntsagerne sprøde.
 
 
Tips:
 
Brug fortrinsvis olivenolie, jordnøddeolie eller solsikkeolie; disse olier brænde mindre hurtigt end andre olier.


Denne opskrift bruger