Tilberedningstid: 25 min.
Ingredienser:
Pasta salat:
200 g Penne (pasta)
1 skalotteløg
1 stor blomme tomat
100 g rucola
12 skiver parmaskinke
100 g parmesanost
4 kviste frisk basilikum
1 spsk. olivenolie
Avocado basilikum dressing:
4 skalotteløg (100 g)
1 avocado
½ citron
5 g frisk basilikum
1 dl cremefraiche
1 dl madlavnings fløde
Salt og peber
Præparatet
Pasta salat:
Pil og halver skalotteløg og skær dem derefter i
halve ringe. Vask og fjern skindet fra tomaten og skær den i kvarte. Fjern frø
og saft og hak kødet i terninger på ½ x cm. Kog pastaen al dente i saltet
kogende vand. Skyl med koldt vand og dræn i et dørslag. Dryp lidt olivenolie
over pastaen og vend det rundt for at forhindre at den klæber sammen. Pynt med
skiver Parmesan ost.
Avocado basilikum Dressing:
Pil, halver og hak skalotteløg fint. Riv
citronens skal og pres saften over i en skål. Skyl, tør og hak basilikum fint.
Skær avocadoen over og fjern stenen. Fjern skindet og hak kødet groft. Bland
med citronsaften og rør det sammen i blenderen i et par sekunder med fløde og
cremefraiche. Tilsæt skalotteløg, basilikum og citronskal og krydr med salt og
peber.
Bland pasta med dressingen. Tilsæt tomater.
Fordel pasta salaten på en tallerken eller et stort fad og pynt med rucola
blade. Fordel også Parmaskinke over salaten og drys til sidst med skalotteløgs
ringe og parmesanost.
|