Pasta salat med skalotteløg og avocado-basilikum dressing



Tilberedningstid:
 25 min.
 
 
Ingredienser:
 
Pasta salat:

200 g Penne (pasta)
1 skalotteløg
1 stor blomme tomat
100 g rucola
12 skiver parmaskinke
100 g parmesanost
4 kviste frisk basilikum
1 spsk. olivenolie

 
Avocado basilikum dressing:

4 skalotteløg (100 g)
1 avocado
½ citron
5 g frisk basilikum
1 dl cremefraiche
1 dl madlavnings fløde
Salt og peber

Præparatet

Pasta salat:

Pil og halver skalotteløg og skær dem derefter i halve ringe. Vask og fjern skindet fra tomaten og skær den i kvarte. Fjern frø og saft og hak kødet i terninger på ½ x cm. Kog pastaen al dente i saltet kogende vand. Skyl med koldt vand og dræn i et dørslag. Dryp lidt olivenolie over pastaen og vend det rundt for at forhindre at den klæber sammen. Pynt med skiver Parmesan ost.
 
Avocado basilikum Dressing:

Pil, halver og hak skalotteløg fint. Riv citronens skal og pres saften over i en skål. Skyl, tør og hak basilikum fint. Skær avocadoen over og fjern stenen. Fjern skindet og hak kødet groft. Bland med citronsaften og rør det sammen i blenderen i et par sekunder med fløde og cremefraiche. Tilsæt skalotteløg, basilikum og citronskal og krydr med salt og peber.

Bland pasta med dressingen. Tilsæt tomater. Fordel pasta salaten på en tallerken eller et stort fad og pynt med rucola blade. Fordel også Parmaskinke over salaten og drys til sidst med skalotteløgs ringe og parmesanost.



Denne opskrift bruger